Ready to race

Zaterdag 8 en zondag 9 oktober - Circuit de Landsard - Achter Eindhoven Airport

 

Op 5 en 6 oktober is de jubileumeditie van KTM Dag. Op en rondom motorcrossterrein De Landsard vinden voor de 25e keer grootse activiteiten plaats. Zo is er een nieuwe klasse te bewonderen op het circuit, blijft de endurorit over het militair terrein en wordt het team dat Nederland vertegenwoordigd gehuldigd tijdens de Motorcross of Nations. Kortom: spektakel gegarandeerd én GRATIS toegankelijk voor publiek!

Motorcross of Nations

Op 28 en 29 september vindt op het TT Circuit in Assen de Motorcross of Nations plaats. Daarin doen meer dan 40 landen mee die hun beste motorcrossers de baan op sturen. Voor Nederland zullen Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff deelnemen, het team zal nog worden aangevuld door Calvin Vlaanderen of Roan van Moosdijk. Ongeacht het resultaat zullen zij worden gehuldigd tijdens KTM Dag 2019. Tevens zullen zij handtekeningen uitdelen.

Activiteiten op het circuit

Op het circuit zullen op zondag 6 oktober verschillende wedstrijden gereden worden. De motorcrossers kunnen deelnemen in de 50 SX, MX1 of MX2 Hobbyklasse of de MX1 of MX2 Startbewijshouders-klasse. Nieuw dit jaar is de Brommerklasse, mede mogelijk gemaakt door Crazy Cross Bergeijk.

KTM Dag Bromfietsklasse

Naast de MX-wedstrijden op het circuit, zullen daar ook diverse demonstraties plaatsvinden. Welke dat precies zullen zijn, worden in aanloop naar het evenement bekend gemaakt.

Enduro over het militair terrein

De KTM Dag begon 25 jaar geleden met de off-road rit, een jaar later begonnen de activiteiten op het crossterrein. Dit jaar zal de rit ongeveer 40 kilometer lang zijn en gaat door het bos, over het militair terrein en over maisvelden. Zowel de beginnende als de gevorderde kan zich opmaken voor een uitdagende rit. Het is mogelijk om op zaterdag, zondag of zaterdag én zondag te rijden. Quads zijn hierbij ook toegestaan, alle merken motoren en quads mogen starten. Deze hebben echter wel een geldig kenteken nodig en de rijder moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.
De tent gaat open op zaterdag en zondag om 8:00 uur en de eerste rit start om 9:30. De route sluit om 15:00, daarna kan er niet meer gereden worden.

Inschrijven KTM Dag 2019!