Ready to race

Zaterdag 8 en zondag 9 oktober - Circuit de Landsard - Achter Eindhoven Airport

 

Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober vindt de jaarlijkse KTM Dag plaats op Circuit de Landsard, achter Eindhoven Airport. De off-road enthousiastelingen kunnen zowel op zaterdag als zondag compleet los op de vernieuwde enduro route. Alle merken motoren en quads mogen deelnemen. Zondag zijn er een motorcross-wedstrijden met MX1 en MX2 motoren, ook hier mogen alle merken starten. Daarnaast zijn er op zondag diverse demonstraties en activiteiten voor jong en oud, de entree voor bezoekers is gratis!

 

Vernieuwde off-road enduro rit

Na de evaluatie van vorig jaar heeft de organisator, Lemmens Evenementen, besloten om de route van de enduro rit aan te passen. “We hebben nu twee routes, een route van 40 kilometer die voor iedereen geschikt is en een route van 60 kilometer waarbij er ruim 20 kilometer door los zand gereden wordt. De lange route is geschikt voor de ervaren off-road rijder en is veel zwaarder dan de kortere route. Hiermee komen we tegemoet aan de wensen van de rijders om de route te verlichten,” vertelt Eddy Lemmens, eigenaar van Lemmens Evenementen en Lemmens Motorsport.

Een gedeelte van de route gaat over de Oirschotse Heide. “Hier zit het losse zand van de langere route, maar ook de korte route rijdt deels over het militaire terrein. Naast de Heide benutten we ook de gebieden die er rondom heen liggen. De lange off-road route en korte starten op hetzelfde punt en komen uiteindelijk ook weer bij elkaar. Iedere off-road rijder kan hier veel plezier beleven in de beide routes.”

Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober kunnen de off-road enduro rijders van 10:00 uur tot 14:30 uur starten aan de routes. Zij mogen zo vaak van start gaan als ze willen.

 

Motorcrossers strijden voor Red Bull Knock Out Golden ticket

Net buiten Eindhoven, achter Eindhoven Airport, ligt motorcrossterrein De Landsard met een lengte van 1750 meter. Op zondag 4 oktober zullen hier vanaf 12:00 uur de motorcrossers wedstrijden rijden. Zowel de starbewijshouders als hobbyrijders in de MX1 en MX2 klasse gaan van start. Iedereen kan zich inschrijven voor de race, ongeacht het merk crossmotor, met als hoofdprijs een Golden Ticket voor de Red Bull Knock Out.

Op Circuit de Landsard strijden de motoren in de MX1 en MX2 hobbyklasse om een bijzondere prijs: een Golden Ticket voor de Red Bull Knock Out. De Red Bull Knock Out vindt plaats op 28 en 29 november op het strand van Scheveningen. De top drie van de motorcross wedstrijden op 4 oktober mag van start gaan in de zwaarste en grootste beachcross strandrace ter wereld.

Na de wedstrijden is er nog een After motorcross party waarvoor iedereen is uitgenodigd.

 

Activiteiten voor jong en oud

Ook voor de bezoekers is er van alles te doen op het terrein rondom Circuit de Landsard. Er zijn diverse demonstraties van onder andere Dakar-trucks, KTM motoren en diverse stunt-rijders. Ook is er een speciaal kinderplein met een grote speeltuin, een springkussen en KTM fietsjes. Op het circuit zal een buggy-race zijn met Polaris en Can-Am buggy’s. Het is ook mogelijk om met een helikopter over het terrein en de route van off-road enduro rit mee te vliegen.

KTM zal tevens een toertocht houden waarbij de bezoekers diverse straatmodellen KTM-motoren kunnen uitproberen, met voorrijders van KTM zelf. Dit is gratis en een echt avontuur! Het enige dat men nodig heeft, is een motorrijbewijs, KTM zorgt voor de rest.

Voor het totale programma kijkt u op de website van de KTM Dag: www.ktm-dag.nl.

 

Deelname uitsluitend met voorinschrijving!

Wilt u meedoen aan de enduro rit of de motorcross-wedstrijden? Schrijf u dan nu in op www.ktm-dag.nl/inschrijven. Iedere deelnemer dient zich vooraf in te schrijven, zonder inschrijfbewijs kunt u niet van start. Dus schrijf u nu in en ben erbij tijdens dit unieke event!

 

Landsard 90s live (overnachten mogelijk!)

Op zaterdag 3 oktober organiseert Lemmens Evenementen het muziekfestival Landsard 90s live op het terrein van de KTM Dag. De tickets hiervoor kosten € 17,50, maar voor deelnemers aan de KTM Dag is er een speciale actieprijs van € 12,50. Deze actieprijs geldt alleen als de deelnemers deze bij de inschrijving bestellen. Tijdens dit festival zullen de 90’s herleven met artiesten als DJ Paul Elstak en The Party Animals. Voor meer informatie en tickets www.landsard90s.nl.